wp house

wp house

This project promotes the integration between built and free open areas through the elimination of residual spaces, assuring total use of the small urban lot, located in front of a small lake. For this, a tripartite linear block built along one of the edges of the site occupies half of the plot, treating the other half part as extension of the internal spaces. These extensions, partially open, partially covered, define garden, garage, terrace and patio, with subtle degrees of privacy assured by light variations on topography. This strategy allowed to define the garage slightly lowered in relation to the main social spaces of the house and, over it, a terrace that articulates in half level the posterior patio and the interior spaces. The variations in half-levels improved the view from the terrace to the exterior, taking the landscape of the lake inside